Srnčí játra s anglickou slaninou
65 min.
Ingredience
- 400gramůJátra srnčí
- 200gramůAnglická slanina
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyJalovec
- 1gramMajoránka
- 25gramůStrouhanka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠunka dušená
- 20gramůPetržel kudrnka
- 250mililitrůVíno červené
- 200gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
63 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí játra odblaníme a nakrájíme na menší plátky, anglickou slaninu nakrájíme na hranolky, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme anglickou slaninu, osmahneme, přidáme játra, orestujeme, přidáme česnek, šunku, podlijeme trochou vína, okořeníme jalovcem, pepřem, novým kořením, majoránkou a krátce podusíme, posypeme strouhankou, dolijeme zbytek vína a dusíme do zhoustnutí. Nakonec osolíme. Podáváme s chlebem a sypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.