Srnčí kýta na smetaně

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
33 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí kýtu slaninou prošpikujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme sádlo s máslem, přiložíme srnčí maso a ze všech stran zprudka osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vodou, octem, osolíme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, tymiánem, přidáme strouhanou zeleninu, pekáček vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě téměř doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, z pekáčku vyndáme celé koření, ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme do pekáčku, dobře rozmícháme, přidáme 1 lžíci hořčice, dochutíme citronovou šťávou, vrátíme do omáčky plátky masa a dopečeme.
  • 2
    Maso upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.