Srnčí kýta na smetaně
100 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí kýta
- 80gramůSlanina vepřová
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 100gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 800mililitrůVoda pitná
- 80mililitrůOcet vinný
- 1gramBobkový list
- 12gramůSůl
- 2gramyNové koření celé
- 1gramTymián sušený
- 2gramyJalovec
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 25gramůHořčice
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůKnedlík kynutý
- 2gramyPepř černý celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
33 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí kýtu slaninou prošpikujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme sádlo s máslem, přiložíme srnčí maso a ze všech stran zprudka osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vodou, octem, osolíme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, tymiánem, přidáme strouhanou zeleninu, pekáček vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě téměř doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, z pekáčku vyndáme celé koření, ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme do pekáčku, dobře rozmícháme, přidáme 1 lžíci hořčice, dochutíme citronovou šťávou, vrátíme do omáčky plátky masa a dopečeme.
- 2Maso upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.