Srnčí kýta na zelenině s bylinkami

170 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
56 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou srnčí kýtu na několika místech nařízneme a do zářezů vložíme čerstvé bylinky.
  • 2
    Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme všechnu očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a podlijeme olejem. Okořeníme bobkovým listem a novým kořením, přilijeme 250 ml vody a zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 2,5 hodiny.
  • 3
    Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.