Srnčí kýta na zelenině s bylinkami
170 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 1kusCeler bulvový
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 4kusyTymián čerstvý
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 1šálekOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 3kusyMrkev kořen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
56 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou srnčí kýtu na několika místech nařízneme a do zářezů vložíme čerstvé bylinky.
- 2Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme všechnu očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a podlijeme olejem. Okořeníme bobkovým listem a novým kořením, přilijeme 250 ml vody a zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 2,5 hodiny.
- 3Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.