Srnčí maso na houbách
130 min.
Ingredience
- 850gramůSrnčí plec
- Na houby
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHouby čerstvé
- Na omáčku
- 100gramůCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 70gramůCeler bulvový
- 70gramůPetržel kořen
- 30gramůSádlo škvařené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 8kusůPepř černý celý
- 3kusyBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 350mililitrůVíno červené
- 650mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1,5lžičkyCitronová kůra
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, očištěné houby nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
- 2Na tuku osmažíme dozlatova zeleninu, přidáme koření, bylinky a cibuli. Zarestujeme a vmícháme maso. Směs osolíme, opepříme a osmažíme a za stálého míchání smažíme, až maso zezlátne a vydusí se šťáva z masa. Poté přilijeme víno a vaříme, až se vývar vyvaří. K masu vlijeme ocet, vývar, přidáme citronovou kůru a na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 70 minut. Udušené maso vyjmeme z omáčky a držíme na teple.
- 3V mezičase v kastrolu na másle dusíme houby, přilijeme scezenou omáčku, přidáme maso a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.