Srnčí maso na houbách

130 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, očištěné houby nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Na tuku osmažíme dozlatova zeleninu, přidáme koření, bylinky a cibuli. Zarestujeme a vmícháme maso. Směs osolíme, opepříme a osmažíme a za stálého míchání smažíme, až maso zezlátne a vydusí se šťáva z masa. Poté přilijeme víno a vaříme, až se vývar vyvaří. K masu vlijeme ocet, vývar, přidáme citronovou kůru a na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 70 minut. Udušené maso vyjmeme z omáčky a držíme na teple.
  • 3
    V mezičase v kastrolu na másle dusíme houby, přilijeme scezenou omáčku, přidáme maso a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.