Srnčí maso s rýží

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na středně velké kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, kyselé okurky nakrájíme na nudličky, očištěný brambor na menší kostičky, sýr a křen nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dorůžova cibuli, přisypeme kostky masa, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu, sůl, pepř a dusíme, až začne maso měknout.
  • 3
    Potom přimícháme rajčatový protlak, přidáme rajčata, okurky, brambor a dodusíme.
  • 4
    Nakonec přimícháme dušenou rýži, pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem s křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.