Srnčí maso s rýží
90 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 60gramůOlej slunečnicový
- 60gramůCibule
- 250gramůRajčata
- 60gramůOkurky nakládané
- 120gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 800mililitrůVoda pitná
- 1kusMasox
- 80gramůSýr Eidam cihla 45%
- 30gramůKřen
- 300gramůRýže dušená
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na středně velké kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, kyselé okurky nakrájíme na nudličky, očištěný brambor na menší kostičky, sýr a křen nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dorůžova cibuli, přisypeme kostky masa, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu, sůl, pepř a dusíme, až začne maso měknout.
- 3Potom přimícháme rajčatový protlak, přidáme rajčata, okurky, brambor a dodusíme.
- 4Nakonec přimícháme dušenou rýži, pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem s křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.