Srnčí maso se zeleninou a olivami

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
26 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné maso pokrájíme na menší plátky, osolíme, pokapeme vinným octem, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, pepřem, mletým zázvorem a necháme v chladu uležet. Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, očistíme mrkev, celer, petržel a nastrouháme nahrubo, houby rozkrájíme na plátky, kyselé okurky krájíme na nudličky, nakládané olivy bez pecek rozčtvrtíme, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka, zbytek nasekáme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, petržel, celer a osmahneme do růžova. Okořeníme bobkovým listem, tymiánem, přidáme cukr, uleželé maso, orestujeme, přidáme kečup, podlijeme vínem, horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Nyní přidáme houby, olivy, okurky, feferonku, zahustíme jíškou a dodusíme. Podle potřeby přilijeme víno a horkou vodu.
  • 3
    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.