Srnčí maso se zeleninou a olivami
100 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí maso
- 10gramůSůl
- 40mililitrůOcet vinný
- 3gramyJalovec
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyZázvor mletý
- 120gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 25gramůKečup
- 300mililitrůVíno bílé
- 1gramBobkový list
- 1gramTymián čerstvý
- 10gramůCukr krupice
- 150gramůOlivy nakládané
- 50gramůHouby čerstvé
- 15gramůFeferony
- 40gramůOkurky nakládané
- 30gramůJíška instantní
- 600gramůKnedlík kynutý
- 100gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
26 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso pokrájíme na menší plátky, osolíme, pokapeme vinným octem, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, pepřem, mletým zázvorem a necháme v chladu uležet. Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, očistíme mrkev, celer, petržel a nastrouháme nahrubo, houby rozkrájíme na plátky, kyselé okurky krájíme na nudličky, nakládané olivy bez pecek rozčtvrtíme, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka, zbytek nasekáme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, petržel, celer a osmahneme do růžova. Okořeníme bobkovým listem, tymiánem, přidáme cukr, uleželé maso, orestujeme, přidáme kečup, podlijeme vínem, horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Nyní přidáme houby, olivy, okurky, feferonku, zahustíme jíškou a dodusíme. Podle potřeby přilijeme víno a horkou vodu.
- 3Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.