Srnčí maso v bramboráku

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
31 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso ze srnčí kýty nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, slaninu pokrájíme na nudličky, šunku na menší kostičky, žampiony na plátky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme. Do pánve nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, žampiony, šunku, feferonku, osmahneme, přidáme maso, podlijeme vínem, kečupem a podusíme. Po troškách přiléváme vývar, dusíme do měkka.
  • 2
    Mezitím připravíme bramboráky: do misky vložíme očištěné a nastrouhané brambory, přidáme utřený česnek, vejce, mouku, ochutíme majoránkou, solí, důkladně promícháme. V pánvi na oleji usmažíme postupně bramboráky, které rozdělíme na talíře. Vždy na jednu polovinu rozložíme masovou směs, druhou polovinu bramboráku na ni překlopíme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.