Srnčí maso v bramboráku
70 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 250gramůSlanina vepřová
- 200gramůŠunka dušená
- 200gramůCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůFeferony
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůSůl
- 100mililitrůVíno červené
- 150gramůKečup
- 1000gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 2gramyMajoránka
- 200gramůMouka polohrubá
- 80gramůOlej slunečnicový
- 300gramůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
31 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso ze srnčí kýty nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, slaninu pokrájíme na nudličky, šunku na menší kostičky, žampiony na plátky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme. Do pánve nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, žampiony, šunku, feferonku, osmahneme, přidáme maso, podlijeme vínem, kečupem a podusíme. Po troškách přiléváme vývar, dusíme do měkka.
- 2Mezitím připravíme bramboráky: do misky vložíme očištěné a nastrouhané brambory, přidáme utřený česnek, vejce, mouku, ochutíme majoránkou, solí, důkladně promícháme. V pánvi na oleji usmažíme postupně bramboráky, které rozdělíme na talíře. Vždy na jednu polovinu rozložíme masovou směs, druhou polovinu bramboráku na ni překlopíme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.