Srnčí na víně
200 min.
Ingredience
- 1,5kilogramySrnčí maso
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 160gramůCibule
- 220gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůŽelé rybízové
- Marináda
- 300mililitrůVíno červené
- 40mililitrůOlej olivový
- 10gramůCitronová kůra
- 10gramůPomerančová kůra
- 5gramůJalovec
- 5gramůPepř černý celý
- 1stroužekČesnek
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme víno, pomerančovou a citronovou kůru, kuličky jalovce, pepře, drcený česnek, tymián a petržel. Srnčí v marinádě
- 2obalíme a necháme je 2-3 dny v chladničce marinovat, občas maso obrátíme.
- 3Maso vyndáme z marinády a osušíme, marinádu přecedíme a uchováme.
- 4V hlubokém pekáči rozehřejeme máslo s olejem. Když začne máslo
- 5pěnit, přidáme srnčí a zprudka je 5 minut smažíme. Ze všech stran opečené maso z pekáče vyndáme.
- 6Pekáč dáme na mírnější oheň, přidáme do něj nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přikryjeme a velmi zvolna 10 minut smažíme. Na vrstvy zeleniny vložíme srnčí, přilijeme vývar, scezenou marinádu, podle chuti sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme vrstvou nepropustného papíru, přes něj dáme pokličku a 2 1/2-3 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Srnčí můžeme dusit i na sporáku.
- 7Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu z pekáče přecedíme. Přidáme rybízové želé a povaříme, až je omáčka hladká. Srnčí nakrájíme na plátky, klademe na nahřáté talíře. Přelijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.