Srnčí paprikáš
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 1kilogramSrnčí plec
- 150gramůJátra srnčí
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 100gramůSlanina vepřová
- 1decilitrRum
- 0,5decilitrMartell cognac
- 2kusyČesnek
- 0,5litrVíno červené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
36 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
679 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí plec omyjeme a pokrájíme na malé kousky.
- 2V hrnci na oleji osmažíme dorůžova nadrobno pokrájenou cibuli,
- 3přidáme k ní srnčí maso s nadrobno posekaným česnekem. Maso s cibulí restujeme dozlatova, opepříme a zalijeme červeným vínem, rumem a koňakem. Přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě.
- 4Slaninu s játry nakrájíme na kostičky, zelenou petrželovou nať nakrájíme nadrobno a vše přidáme k masu.
- 5Dusíme do změknutí masa a nakonec pokrm osolíme podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.