Srnčí paštika s bůčkem
90 min.
Ingredience
- 700gramůSrnčí maso
- 700gramůVepřový bok
- 400gramůJátra srnčí
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůAnglická slanina
- 6kusůVejce slepičí
- 80gramůPaprika červená
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCibule
- 100gramůPórek
- 20gramůSůl
- 30gramůSádlo škvařené
- 2gramyBobkový list
- 4gramyPepř černý celý
- 4gramyNové koření celé
- 2gramyHřebíček
- 2gramyTymián sušený
- 2gramyMuškátový oříšek
- 4gramyJalovec
- 2gramyEstragon
- 5gramůČesnek sušený
- 600gramůChléb konzumní
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso, srnčí játra, vykostěný bůček a slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, hřebíčkem, bobkovým listem, sušeným česnekem, estragonem, muškátovým oříškem. Promícháme, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, pórek s cibulí nakrájíme nadrobno, všechnu zeleninu s jednou lžící sádla přimícháme k masu, vložíme do trouby a upečeme doměkka.
- 2Vybereme celé koření a obsah pekáčku umeleme na masovém strojku. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, papriku bez jádřince na nudličky. Vejce s paprikou přimícháme k mleté paštice.
- 3Formu na paštiky vysteleme plátky anglické slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny a dáme do lednice vychladit a ztuhnout. Ztuhlou paštiku vyklopíme, nakrájíme a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.