Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem
90 min.
Ingredience
- listové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 450gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- mleté maso
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůSrnčí maso
- 300gramůTelecí maso přední
- 100gramůMandle
- 250gramůSlanina vepřová
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceMartell cognac
- 2lžíceZakysaná smetana
- 3lžíceJalovec
- 200gramůJátra kachní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1345 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
86 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy (minimálně 5 cm).
- 2Srnčí a telecí maso omyjeme, jemně, s pokrájenou slaninou, ho pomeleme na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, koření(tymián, rozmarýn, drcený jalovec, nastrouhanou citronovou kůru - z chemicky neošetřeného citronu), smetanu, koňak a posekané oloupané mandle. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.
- 3Kachní játra omyjeme a nakrájíme na dlouhé nudličky.
- 4Vyloženou formu do poloviny naplníme půlkou paštiky, poklademe kachními játry a kousky lanýžů a na ně dáme zbývající paštiku. Vše zakryjeme listovým těstem, potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed vypíchneme otvor (kvůli páře).
- 5Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.
- 6Upečenou paštiku necháme vychladit. Nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem
Musím vyzkoušet 😁