Srnčí paštika s medailonky a olivami
95 min.
Ingredience
- mleté maso
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůSrnčí maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 350gramůVepřové maso libové
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 3lžíceMartell cognac
- 50gramůOlivy černé
- 50gramůOlivy zelené
- 3lžíceJalovec
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceCitronová kůra
- těsto
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 450gramůListové těsto
- 1lžičkaKoření Steak 7 pepřů
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůSrnčí maso
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1241 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
82 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
258 mg
Postup přípravy
- 1Zmražené listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy asi 5-6 cm.
- 2Srnčí a vepřové maso omyjeme a s pokrájenou slaninou pomeleme 2x na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, drobně pokrájenou petrželovou nať, tymián, rozmarýn, 3 lžíce drceného jalovce, nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, koňak. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Pak k paštice přimícháme nakládané černé a zelené olivy.
- 3Srnčí medailonky z kýty omyjeme a prudce na olivovém oleji restujeme z každé strany (2 minuty). Potom medailonky osolíme a opepříme.
- 4Vyloženou formu do poloviny naplníme 1/2 paštiky, pak na vrstvu paštiky poklademe medailonky, a zakryjeme 2/2 masové směsi. Uhladíme a zakryjeme listovým těstem, které potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed těsta vypíchneme otvor (kvůli páře).
- 5Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.
- 6Upečenou paštiku necháme vychladit a dáme ji do chladničky. Druhý den ji nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.