Srnčí paštika s vínem

215 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso, srnčí játra a srnčí ledvinky odblaníme, očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mleté maso, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, do pánve na maso rozklepneme vejce, promícháme a smažíme, dokud vejce neztuhnou.
  • 3
    Pánev odstavíme, přimícháme strouhanku, červené víno, formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny, navrch položíme bobkový list, snítku šalvěje, snítku mateřídoušky, zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vody, hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme zvolna ve vodní lázni tři hodiny. Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.