Srnčí paštika s vínem
215 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
- 300gramůJátra srnčí
- 300gramůLedviny - průměr
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 200gramůSlanina vepřová
- 100mililitrůVíno červené
- 4gramyŠalvěj čerstvá
- 4gramyMateřídouška
- 2gramyBobkový list
- 600gramůChléb celozrnný žitný
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso, srnčí játra a srnčí ledvinky odblaníme, očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mleté maso, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, do pánve na maso rozklepneme vejce, promícháme a smažíme, dokud vejce neztuhnou.
- 3Pánev odstavíme, přimícháme strouhanku, červené víno, formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny, navrch položíme bobkový list, snítku šalvěje, snítku mateřídoušky, zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vody, hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme zvolna ve vodní lázni tři hodiny. Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.