Srnčí plátky marinované
35 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 80mililitrůVíno červené
- 2kusyVejce slepičí
- 7gramůPepř černý mletý
- 7gramůPaprika mletá sladká
- 7gramůPaprika mletá pálivá
- 7gramůSůl
- 20gramůSolamyl
- 10gramůHořčice
- 10gramůKečup
- 1špetkaMajoránka
- 1stroužekČesnek
- 400gramůBrambory pečené
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso z kýty nakrájíme na plátky a jen lehce naklepeme. Do misky nalijeme červené víno, přidáme vejce, mletý pepř, solamyl, mletou sladkou a pálivou papriku, sůl, kečup, hořčici, majoránku, prolisovaný česnek a důkladně rozšleháme. Do této marinády vložíme maso a necháme uležet. Nejlépe přes noc.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přiložíme marinované plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.