Srnčí plátky s houbovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí kýta
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2gramyOregano sušené
- 2gramyMajoránka
- 30gramůHouby sušené
- 3gramyČesnek sušený
- 2gramyKmín drcený
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
97 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, oreganem a obalíme v hladké mouce.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a zprudka osmažíme z obou stran. Podlijeme vodou, přisypeme mleté sušené houby, kmín, sušený mletý česnek a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.
- 3Plátky masa rozdělíme na talíře, dopníme dušenou rýží a přelijeme houbovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.