Srnčí polévka s játrovou rýží
90 min.
Ingredience
- 300gramůSrnčí maso
- 1800mililitrůVoda pitná
- 200gramůJátra srnčí
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaMajoránka
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůStrouhanka
- 10gramůSůl
- 5gramůNové koření celé
- 200gramůZelenina kořenová
- 100gramůCibule
- 1kusMasox
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na malé kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, srnčí játra umeleme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, celé nové koření, 3 stroužky prolisovaného česneku, kostku masoxu, srnčí kosti z vykosťování, pokrájené srnčí maso a zvolna vaříme téměř doměkka. Mezitím připravíme játrovou rýži. Mletá srnčí játra posypeme hladkou moukou, přidáme dvě vejce, špetku mletého pepře, špetku mletého nového koření, jeden prolisovaný stroužek česneku, špetku majoránky, promícháme, přimícháme strouhanku a vypracujeme játrové těsto. Když máme polévku téměř uvařenou, přes hrubší cedník protlačíme játrové těsto přímo do polévky a dovaříme. Před podáváním vyndáme kosti a celé koření.
- 3Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.