Srnčí řízečky se zeleným chřestem
45 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůSrnčí maso
- 3stroužkyČesnek
- 5lžicMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
861 mg
Cukr
842 mg
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odkrojíme, vložíme do vroucí osolené vody, 5 minut vaříme. Scedíme a udržujeme v teple.
- 2Srnčí maso nakrájíme na menší řízečky, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme.
- 3Na pánvi rozpálíme 3 lžíce másla, řízečky na něm z obou stran osmažíme. Vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Ve vypečené šťávě podusíme česnek, podlijeme bílým vínem, povaříme, přidáme zbytek másla a omáčku zahustíme.
- 5Jehněčí řízečky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným chřestem. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.