Srnčí řízečky se zeleným chřestem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
861 mg
Cukr
842 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odkrojíme, vložíme do vroucí osolené vody, 5 minut vaříme. Scedíme a udržujeme v teple.
  • 2
    Srnčí maso nakrájíme na menší řízečky, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme 3 lžíce másla, řízečky na něm z obou stran osmažíme. Vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Ve vypečené šťávě podusíme česnek, podlijeme bílým vínem, povaříme, přidáme zbytek másla a omáčku zahustíme.
  • 5
    Jehněčí řízečky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným chřestem. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.