Srnčí řízky s bylinkovou směsí
40 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceHouby nakládané
- 1kusOkurky nakládané
- 1lžícePažitka
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Složíme je na sebe do misky a necháme do druhého dne v chladničce odležet.
- 2Připravené řízky osolíme, zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.
- 3Ve výpeku osmahneme nasekanou petrželku. oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou pažitku, okurku a houby. Přidáme máslo a když se rozehřeje, směs nalijeme na řízky.
- 4Podáváme se smaženými hranolky a rybízovým nebo brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.