Srnčí řízky s bylinkovou směsí

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Složíme je na sebe do misky a necháme do druhého dne v chladničce odležet.
  • 2
    Připravené řízky osolíme, zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.
  • 3
    Ve výpeku osmahneme nasekanou petrželku. oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou pažitku, okurku a houby. Přidáme máslo a když se rozehřeje, směs nalijeme na řízky.
  • 4
    Podáváme se smaženými hranolky a rybízovým nebo brusinkovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.