Srnčí řízky s cibulí a paprikou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso z kýty nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, papriku bez jádřince na silnější proužky, jarní cibulku posekáme najemno.
  • 2
    Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vždy jeden plátek masa potřeme hořčicí, položíme na něj kolečka cibule, proužky papriky, přiklopíme druhým plátkem masa, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a obalené řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
  • 4
    Řízky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.