Srnčí řízky s cibulí a paprikou
40 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40gramůHořčice
- 80gramůCibule
- 80gramůPaprika červená
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 60gramůCibulka jarní
- 400gramůBrambory vařené
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso z kýty nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, papriku bez jádřince na silnější proužky, jarní cibulku posekáme najemno.
- 2Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vždy jeden plátek masa potřeme hořčicí, položíme na něj kolečka cibule, proužky papriky, přiklopíme druhým plátkem masa, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
- 3V pánvi rozpálíme olej a obalené řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
- 4Řízky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.