Srnčí řízky se slaninovou pastou
35 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí kýta
- 120gramůSlanina vepřová
- 80gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 160gramůStrouhanka
- 600gramůBramborová kaše
- 80mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
35 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu bez kůže trochu pokrájíme, cbuli oloupeme, nakrájíme nahrubo. Cibuli se slaninou vložíme do mixéru, přidáme česnek a rozmixujeme na pastu. Odblaněné maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran slaninovou pastou, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm srnčí řízky z obou stran dozlatova. Smažené řízky podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.