Srnčí s česnekovými bramborami
45 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule červená
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 1,5decilitryVíno červené
- 100gramůŠvestky sušené
- 2lžíceBrandy peach
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 900gramůBrambory
- 0,5lžičkaPasta česneková
- 2lžíceJogurt bílý
- 4lžícePetržel - nať
- 3lžíceŽelé rybízové
- 800gramůSrnčí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
5 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ze srnčího masa nakrájeného na plátky odkrojíme tučné části a po obou stranách osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a maso, dokud nezhnědne. Poté přilijeme víno a vývar, přidáme želé z červeného rybízu a vypeckované sušené švestky a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Přikryjeme pokličkou a podusíme 10 minut.
- 2Do hrnce dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, brambory scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme do ní česnekovou pastu, jogurt a petrželku. Osolíme, opepříme a promícháme. Udržujeme teplou.
- 3Z pánve vyndáme maso a udržujeme teplé. V misce smícháme Solamyl s brandy a přidáme do pánve ke šťávě a tuku. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Podáváme srnčí s omáčkou z červeného rybízu a švestek a s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.