Srnčí salát se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusMasox
- 50gramůCibule
- 100gramůOkurky nakládané
- 20gramůFeferony
- 20gramůPodravka s bylinkami ochucovadlo
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 25gramůZakysaná smetana
- 40gramůJogurt bílý
- 30gramůHořčice
- 25gramůPetržel kudrnka
- 40gramůMajonéza
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody vložíme očištěné maso ze srnčí kýty, osolíme, přidáme celou mrkev, petržel, celer, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přihodíme kostku masoxu a maso uvaříme doměkka. Scedíme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na plátky, vložíme do salátové mísy, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájené kyselé okurky, posekanou feferonku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme podravku, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme a posypeme posekanou petrželkou.
- 2Před podáváním salát vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.