Srnčí sekaná s uzeným bůčkem
90 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
- 500gramůVepřový bok
- 250gramůVepřový bok uzený
- 2gramyBobkový list
- 3gramyJalovec
- 5gramůPepř černý celý
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 5gramůNové koření celé
- 1kusVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 80gramůCibule
- 60gramůStrouhanka
- 25gramůSádlo škvařené
- 400gramůChléb konzumní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
44 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
822 mg
Cukr
826 mg
Postup přípravy
- 1Odblaněné srnčí maso, vepřový bůček a uzený bůček bez kostí umeleme s cibulí a česnekem na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto. Z masového těsta vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, jalovec, bobkový list, nové koření, celý pepř a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podlijeme troškou vody a sekanou poléváme vypečenou šťávou.
- 2Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, doplníme chlebem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.