Srnčí steaky s liškami
30 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 2kusyPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 150gramůLišky čerstvé
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 130gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 600gramůSrnčí maso
- 0,25litrVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
98 mg
Cukr
421 mg
Postup přípravy
- 1Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou.
- 2V pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme na něm srnčí steaky 3 minuty z každé strany. Potom je osolíme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple.
- 3Stroužek česneku dáme do výpeku, krátce opečeme a vyndáme. Houby se šalotkou podusíme, zalijeme vínem a několik minut povaříme. Potom přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Steaky podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.