Srnčí steaky s liškami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
98 mg
Cukr
421 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme na něm srnčí steaky 3 minuty z každé strany. Potom je osolíme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple.
  • 3
    Stroužek česneku dáme do výpeku, krátce opečeme a vyndáme. Houby se šalotkou podusíme, zalijeme vínem a několik minut povaříme. Potom přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 4
    Steaky podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.