Srnčí závitky smažené
45 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůŠunka dušená
- 80gramůCibule
- 60gramůOkurky
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůHořčice
- 12gramůSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
- 600gramůBramborová kaše
- 80mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
37 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, šunku na plátky, kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, slaninu na proužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, položíme na ně plátek šunky, kolečko cibule, proužek slaniny, čtvrtku okurky, maso zabalíme do závitků, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej, přiložíme obalené závitky a smažíme zvolna ze všech stran.
- 2Závitky upravíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.