Starobavorský řízek
35 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 3lžíceHořčice
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřová kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3lžíceKřen
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5gramůNové koření mleté
- 5gramůKmín drcený
- 2lžícePažitka
- 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
775 mg
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Smícháme hořčici s křenem. Na mělký talíř dáme mouku. Předehřejeme troubu na 75 °C (horkovzdušná 60 °C).
- 2Řízky rovnoměrně z jedné strany potřeme křenem, položíme potřenou stranou do mouky. Druhou stranu potřeme rovněž křenem a také obalíme moukou.
- 3Pánev ohřejeme na středně velkém plameni, pak na ní rozehřejeme olej. Z řízků lehce oklepeme přebytečnou mouku a smažíme je z každé strany asi 4 min., až kůrčička lehce zhnědne. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky.
- 4Osmažené řízky vyndáme z pánve a dáme je do předehřáté trouby. Olej z řízků slijeme, na pánvi ponecháme jen trošku a dohněda osmahneme kolečka cibule po dobu asi 5 min. Přilijeme pivo a vaříme dalších 5 min., až se vyvaří na polovinu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a novým kořením.
- 5Řízky úhledně narovnáme na talíře a zalijeme je omáčkou. Navrch nasypeme nakrájenou pažitku a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.