Starobavorský řízek

35 min.
Německo
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
775 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Smícháme hořčici s křenem. Na mělký talíř dáme mouku. Předehřejeme troubu na 75 °C (horkovzdušná 60 °C).
  • 2
    Řízky rovnoměrně z jedné strany potřeme křenem, položíme potřenou stranou do mouky. Druhou stranu potřeme rovněž křenem a také obalíme moukou.
  • 3
    Pánev ohřejeme na středně velkém plameni, pak na ní rozehřejeme olej. Z řízků lehce oklepeme přebytečnou mouku a smažíme je z každé strany asi 4 min., až kůrčička lehce zhnědne. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky.
  • 4
    Osmažené řízky vyndáme z pánve a dáme je do předehřáté trouby. Olej z řízků slijeme, na pánvi ponecháme jen trošku a dohněda osmahneme kolečka cibule po dobu asi 5 min. Přilijeme pivo a vaříme dalších 5 min., až se vyvaří na polovinu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a novým kořením.
  • 5
    Řízky úhledně narovnáme na talíře a zalijeme je omáčkou. Navrch nasypeme nakrájenou pažitku a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.