Staročeská houbová žemlovka
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1baleníVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Pidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.
- 2Do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme plátky veky namočené v mléce s rozšlehanými vejci a prokládáme je podušenými houbami. Vrchní vrstvu tvoří veka a povrch posypeme špetkou muškátu a nasekanou petrželkou. V horké troubě zapečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.