Staročeská vánoční polévka
85 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 150gramůKapří jikry
- 6kusůPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusHřebíček
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůHrách žlutý předvařený
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 150gramůMlíčí z kapra
- 2kilogramyKapr obecný
- 2kusyRybí hlavy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
352 mg
Cukr
709 mg
Postup přípravy
- 1Podle návodu na obalu uvaříme předvařených hrách.
- 2Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Kapří hlavy, ocasní porce, mlíčí a jikry očistíme.
- 3Připravíme vývar z hlav a ocasních porcí kapra, s kořením, solí a cibulí. Směs vaříme zhruba půl hodiny. Poté vývar přecedíme a v části uvaříme mlíčí a jikry, které poté vyjmeme a pokrájíme. Obereme maso z hlav a ocasních porcí kapra.
- 4Zeleninu smažíme na 1,5 lžíci másla. Do hlubší pánve vsypeme mouku a smažíme na zbylém másle, až zezlátne. Přilijeme po částech přecezený vývar a dobře rozšleháme a provaříme. Do vývaru propasírujeme uvařený hrách, přidáme pokrájené mlíčí, jikry, rybí maso, zeleninu, chvíli povaříme, odstavíme a přimícháme posekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.