Staroruské studené nadívané kuře

115 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
66 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře nařízneme po páteři od krku až k biskupu, opatrně vykostíme, ještě opatrněji seřízneme maso z kůže, křidélka a stehýnka však ponecháme. Kůži opatrně rozložíme na čistou bílou mokrou utěrku, odřezané maso naklepeme a rozložíme na kůži.
  • 2
    Kosti dáme vařit s oloupanou mrkví a petrželí nakrájenými na větší kusy i s vepřovým jazykem. Když je jazyk měkký, pod tekoucí vodou ho zchladíme, ještě teplý oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme a osolíme.
  • 3
    Potom připravíme nádivku. Vepřové maso a polovinu slaniny umeleme, přidáme vejce, sůl, mletý pepř a muškátový květ a dobře promícháme. Do takto připravené nádivky nakrájíme druhou polovinu slaniny, přidáme nakrájený jazyk a nasekané oloupané mandle, můžeme přichutit koňakem.
  • 4
    Nádivku zformujeme do válečku, položíme na kuře, dohromady zformujeme, zabalíme do utěrky a převážeme potravinářským provázkem.
  • 5
    Zabalené kuře vložíme do hrnce, zalijeme připraveným studeným vývarem, uvedeme do varu a pak na mírném ohni vaříme doměkka, asi 50 minut, potom ho vyndáme na prkénko a dáme vychladit, vychlazené pak ostrým nožem naporcujeme tak, že oddělíme stehna a křídla a zbytek rozdělíme na 4 díly.
  • 6
    Naporcované vařené nadívané kuře podáváme s majonézou, obložené nakládanými cibulkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.