Šťavnatá kachna
110 min.
Ingredience
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 4lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 8stroužkůČesnek
- 2,5kilogramyKachna mražená
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCukr moučkový
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1588 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
151 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
311 mg
Cukr
593 mg
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Přidáme ocet, všechno koření (kmín, pepř, zázvor) a zamícháme.
- 2Vzniklou směsí potřeme porce kachny a necháme odpočinout asi 4 hodiny.
- 3Potom porce vložíme do rozpáleného oleje, osolíme a po chvíli zmírníme plamen. Podlijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 4Před koncem dušení vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.