Steak s brusinkovou omáčkou a bramborovo-kukuřičnými plackami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
59 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku přivedeme k varu vodu a nasypeme do ní sušené brusinky, povaříme 5 minut. Brusinky scedíme a odložíme stranou.
  • 2
    Hovězí roštěnec nakrájíme na silnější plátky, osolíme, posypeme steakovým kořením a potřeme troškou olivového oleje.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme polovinu másla a steaky na něm opékáme. Poté je vyndáme a odložíme stranou. Udržujeme v teple.
  • 4
    Z pánve slijeme zbytek tuku, nasypeme do ní brusinky a přilijeme brandy. Na mírném ohni necháme část tekutiny odpařit. Poté přilijeme vývar, opět přivedeme k varu a necháme část tekutiny odpařit. Nakonec přimícháme zbytek másla a osolíme.
  • 5
    V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, omyté a očištěné brambory nakrájené na kostičky v ní uvaříme doměkka. Poté je slijeme, rozmačkáme a vložíme do velké mísy.
  • 6
    Do mísy přidáme kukuřici, strouhanku, žloutek, osolíme, opepříme a vymícháme pevné těsto. Vytvarujeme 4 placičky.
  • 7
    Na pánvi rozpálíme olej a placičky na něm dozlatova opékáme.
  • 8
    Na připravené talíře servírujeme opečené steaky s bramborovými plackami a zalijeme omáčkou s brusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.