Steak s brusinkovou omáčkou a bramborovo-kukuřičnými plackami
55 min.
Ingredience
- 50gramůBrusinky
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 45mililitrůBrandy
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- Bramborovo-kukuřičné placky
- 250gramůBrambory
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 75gramůStrouhanka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
59 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme k varu vodu a nasypeme do ní sušené brusinky, povaříme 5 minut. Brusinky scedíme a odložíme stranou.
- 2Hovězí roštěnec nakrájíme na silnější plátky, osolíme, posypeme steakovým kořením a potřeme troškou olivového oleje.
- 3Na pánvi rozpálíme polovinu másla a steaky na něm opékáme. Poté je vyndáme a odložíme stranou. Udržujeme v teple.
- 4Z pánve slijeme zbytek tuku, nasypeme do ní brusinky a přilijeme brandy. Na mírném ohni necháme část tekutiny odpařit. Poté přilijeme vývar, opět přivedeme k varu a necháme část tekutiny odpařit. Nakonec přimícháme zbytek másla a osolíme.
- 5V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, omyté a očištěné brambory nakrájené na kostičky v ní uvaříme doměkka. Poté je slijeme, rozmačkáme a vložíme do velké mísy.
- 6Do mísy přidáme kukuřici, strouhanku, žloutek, osolíme, opepříme a vymícháme pevné těsto. Vytvarujeme 4 placičky.
- 7Na pánvi rozpálíme olej a placičky na něm dozlatova opékáme.
- 8Na připravené talíře servírujeme opečené steaky s bramborovými plackami a zalijeme omáčkou s brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.