Steak s jarní cibulkou a houbami
40 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 240gramůHouby čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 10kusůCibulka jarní
- 1lžíceCukr třtinový
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1kusPažitka
- 30gramůMáslo bylinkové
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí kýtu nakrájíme na plátky, trošku naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a steaky na něm osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Na pánvi rozpálíme 15 g bylinkového másla a 5 minut na něm restujeme omyté, očištěné a na plátky nakrájené houby a česnek. Takto připravenou směs přendáme do misky a udržujeme v teple.
- 4Na pánev vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme portské víno, hovězí vývar a 5 minut povaříme. Omáčka musí být hustá.
- 5Nakonec do omáčky přidáme orestované houby s česnekem, přidáme tymián a zbytek bylinkového másla, vše osolíme a opepříme. Promícháme.
- 6Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Sypeme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.