Steak s jarní cibulkou a houbami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí kýtu nakrájíme na plátky, trošku naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a steaky na něm osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme 15 g bylinkového másla a 5 minut na něm restujeme omyté, očištěné a na plátky nakrájené houby a česnek. Takto připravenou směs přendáme do misky a udržujeme v teple.
  • 4
    Na pánev vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme portské víno, hovězí vývar a 5 minut povaříme. Omáčka musí být hustá.
  • 5
    Nakonec do omáčky přidáme orestované houby s česnekem, přidáme tymián a zbytek bylinkového másla, vše osolíme a opepříme. Promícháme.
  • 6
    Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Sypeme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.