Steak sečuán
45 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyKoření Steak 7 pepřů
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePepř sečuánský
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusZázvor celý
- 150gramůShiitake houby
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůRýže dlouhozrnná
- 2kusyŠalotka
- 1kusPažitka
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 120mililitrůOlej slunečnicový
- 1,5litryVoda pitná
- 0,75lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1364 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
62 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě (1/2 lžička soli) uvaříme podle návodu na obalu rýži, uvařenou slijeme, necháme okapat a odložíme stranou.
- 2Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a vložíme do mísy. Přidáme sójovou omáčku, 1 lžíci třtinového cukru, steakové koření, sečuánský pepř, promícháme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme rozšlehaná vejce a promícháme. Poté vejce vyjmeme a odložíme stranou.
- 4Zázvor očistíme, nastrouháme a vložíme do pánve, přidáme prolisovaný česnek a zbylý cukr, necháme zkaramelizovat.
- 5Přimícháme houby shiitake a opékáme, nakonec přimícháme uvařenou rýži a za stálého míchání opékáme, dokud se všechny suroviny nepropojí. Přimícháme najemno nasekanou šalotku, worcester, smažená vejce, zbylou sůl, pepř a udržujeme v teple.
- 6Rozpálíme grilovací pánev, steaky vyjmeme z marinády a grilujeme.
- 7Steaky servírujeme na připravené talíře a podáváme se zázvorovou rýží. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.