Steak sečuán

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1364 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
62 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě (1/2 lžička soli) uvaříme podle návodu na obalu rýži, uvařenou slijeme, necháme okapat a odložíme stranou.
  • 2
    Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a vložíme do mísy. Přidáme sójovou omáčku, 1 lžíci třtinového cukru, steakové koření, sečuánský pepř, promícháme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme rozšlehaná vejce a promícháme. Poté vejce vyjmeme a odložíme stranou.
  • 4
    Zázvor očistíme, nastrouháme a vložíme do pánve, přidáme prolisovaný česnek a zbylý cukr, necháme zkaramelizovat.
  • 5
    Přimícháme houby shiitake a opékáme, nakonec přimícháme uvařenou rýži a za stálého míchání opékáme, dokud se všechny suroviny nepropojí. Přimícháme najemno nasekanou šalotku, worcester, smažená vejce, zbylou sůl, pepř a udržujeme v teple.
  • 6
    Rozpálíme grilovací pánev, steaky vyjmeme z marinády a grilujeme.
  • 7
    Steaky servírujeme na připravené talíře a podáváme se zázvorovou rýží. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.