Steak v ciabattě
30 min.
Ingredience
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaCukr krupice
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 800gramůHovězí kýta
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- Rajčatová omáčka
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceKřen strouhaný
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaChilli omáčka
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
501 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme zakysanou smetanu, cukr, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, mletou papriku pálivou a promícháme.
- 2Hovězí kýtu nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v jogurtové směsi. Necháme 60 minut marinovat.
- 3V menší misce smícháme na kostičky nakrájená konzervovaná rajčata, nastrouhaný křen, najemno nasekanou pažitku, chilli omáčku a worcester. Důkladně promícháme.
- 4Ciabatty rozkrojíme na polovinu.
- 5Rozpálíme grilovací pánev a marinované steaky na ní společně s ciabattou grilujeme. Před grilováním steaky lehce potřeme olivovým olejem.
- 6Poté mezi dvě ugrilované půlky ciabatty vložíme steak, přelijeme rajčatovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.