Steak z tuňáka s česnekem, olivovým olejem a chilli
9 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceOregano čerstvé
- 2lžíceKapary
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 1kilogramTuňák obecný
- 3špetkySůl
- 1hrstRukola
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
202 mg
Cukr
41 mg
Postup přípravy
- 1Olej s vodou našleháme v misce do zhoustnutí, zašleháme citronovou šťávu, sůl, přidáme nasekaný česnek, kapary, oregano a chilli. Steaky lehce potřeme marinádou a pečeme na rozpálené pánvi z obou stran po 2 minutách.
- 2Rukolu rozdělíme na 4 talíře, položíme na ni steaky a zakápneme zbylou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.