Steak z vysoké roštěné

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
81 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
709 mg
Cukr
103 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou roštěnou osušíme a nakrájíme na 4 plátky 3 cm silné. Plátky silně okořeníme, a osolíme a všech stran je pokapeme olivovým olejem (2 lžíce).
  • 2
    Gril si rozehřejeme na téměř na 300°C. Omyjeme a osušíme snítku rozmarýnu a tymiánu. Do misky si dáme asi 3 lžíce olivového oleje ve kterém jsme si rozmíchali 2 špetky citrónového pepře. Steaky grilujeme na přímém ohni 4-5 minut z každé strany a často je potíráme snítkami bylinek, které si omáčíme v připraveném oleji. Jakmile máme steaky ugrilované, zabalíme je do alobalu a necháme "odpočinout" asi 4-5 minut.
  • 3
    Mezitím si pokrájíme nadrobno omytou petrželovou nať a v misce ji smícháme s drobně pokrájeným česnekem, citronovou šťávou a 0.5 dl olivového oleje. Steaky rozbalíme, obalíme v ochucené petrželce, pokrájíme, dochutíme hrubou mořskou solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.