Steak z vysoké roštěné
20 min.
Ingredience
- 1,5lžíceKoření Steak 7 pepřů
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 700gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- Na obalení
- 4lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl mořská
- Na potření
- 1,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 1,5lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2špetkyPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
81 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
709 mg
Cukr
103 mg
Postup přípravy
- 1Omytou roštěnou osušíme a nakrájíme na 4 plátky 3 cm silné. Plátky silně okořeníme, a osolíme a všech stran je pokapeme olivovým olejem (2 lžíce).
- 2Gril si rozehřejeme na téměř na 300°C. Omyjeme a osušíme snítku rozmarýnu a tymiánu. Do misky si dáme asi 3 lžíce olivového oleje ve kterém jsme si rozmíchali 2 špetky citrónového pepře. Steaky grilujeme na přímém ohni 4-5 minut z každé strany a často je potíráme snítkami bylinek, které si omáčíme v připraveném oleji. Jakmile máme steaky ugrilované, zabalíme je do alobalu a necháme "odpočinout" asi 4-5 minut.
- 3Mezitím si pokrájíme nadrobno omytou petrželovou nať a v misce ji smícháme s drobně pokrájeným česnekem, citronovou šťávou a 0.5 dl olivového oleje. Steaky rozbalíme, obalíme v ochucené petrželce, pokrájíme, dochutíme hrubou mořskou solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.