Steaky s máslem piri piri

15 min.
Portugalsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
33 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
440 mg
Cukr
219 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse mícháme do hladka změklé máslo s prolisovanýkm česnekem, kořením piri piri a sušenou petrželovou natí. Umíchanou směs zabalíme do potravinové fólie, pevně zatočíme a dáme do chladničky ztuhnout.
  • 2
    Steaky z roštěné (kus o váze asi 300 g) osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, poté grilujeme z obou stran 3 minuty, chceme-li steaky víc propečené, opékáme déle. Na opečené steaky klademe plátky ztuhlého másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.