Steaky z mečouna
55 min.
Ingredience
- Omáčka salsa verde
- 30gramůPetržel - nať
- 150gramůBylinky čerstvé - svazek
- 1lžíceKapary
- 1stroužekČesnek
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 30kusůPetržel - nať
- 250gramůZelenina nakládaná
- 1stroužekČesnek
- 600gramůFilé z mečouna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
49 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme olivový olej, česnek, citronovou kůru a touto směsí zalijeme opláchnuté, osušené a ve skleněné míse rozložené steaky z mečouna. Necháme dvě hodiny odležet.
- 2Na hladkou pastu rozmixujeme česnek, kapary, míchané bylinky, petrželku, zelený pepř, hořčici, ančovičky a olivový olej. Pokud by byla omáčka salsa verde příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody. Dle chuti osolíme a opepříme.
- 3Steaky vyjmeme z marinády a pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi pečeme 2-3 minuty z každé strany. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme s nakládanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.