Steaky z mečouna

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
49 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme olivový olej, česnek, citronovou kůru a touto směsí zalijeme opláchnuté, osušené a ve skleněné míse rozložené steaky z mečouna. Necháme dvě hodiny odležet.
  • 2
    Na hladkou pastu rozmixujeme česnek, kapary, míchané bylinky, petrželku, zelený pepř, hořčici, ančovičky a olivový olej. Pokud by byla omáčka salsa verde příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Steaky vyjmeme z marinády a pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi pečeme 2-3 minuty z každé strany. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme s nakládanou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.