Steaky z mečouna s rajčatovou salsou

21 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vyrobíme bazalkové pesto a rajčatovou salsu.
  • 2
    Na pesto připravíme 10 lžic bazalkových lístků, 4 lžíce pražených piniových oříšků, 2 nahrubo posekané stroužky česneku, 4 lžíce nastrouhaného sýru Parmezán, 4 lžíce nastrouhaného sýru Pecorino, 5 lžic olivového oleje, sůl a pepř.
  • 3
    Do mixeru vložíme oba druhy sýra, bazalku i piniové oříšky s česnekem a umixujeme na pastu. Za stálého běhu pak do mixeru pomalu přiléváme olej, přidáme půl lžičky soli a špetku pepře. Zalijeme lžící olivového olejen, dáme do lednice vychladit.
  • 4
    Na salsu připravíme 2 masitá rajčata pokrájená na malé kousky, nadrobno nakrájenou malou červenou cibuli, lžičku nahrubo namletého pepře, 2 lžíce posekané bazalky, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 4 lžičky citronové šťávy a čtvrt lžičky soli.
  • 5
    Všechny suroviny dáme do menší misky, dobře promícháme.
  • 6
    Smícháme 4 lžíce pesta se 4 lžičkami olivového oleje a směsí potřeme 4 očištěné steaky z mečouna. Zbylé pesto uložíme zalité olejem do chladničky, nebo je můžeme zmrazit. Na rozpáleném grilu pak steaky opečeme z každé strany 2 - 3 minuty.
  • 7
    Servírujeme je přelité rajčatovou salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.