Steaky z mečouna s rajčatovou salsou
21 min.
Ingredience
- 12lžicBazalka
- 4lžíceOříšky piniové
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceSýr Parmezán
- 4lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 9lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 4lžičkyCitronová šťáva
- 880gramůFilé z mečouna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vyrobíme bazalkové pesto a rajčatovou salsu.
- 2Na pesto připravíme 10 lžic bazalkových lístků, 4 lžíce pražených piniových oříšků, 2 nahrubo posekané stroužky česneku, 4 lžíce nastrouhaného sýru Parmezán, 4 lžíce nastrouhaného sýru Pecorino, 5 lžic olivového oleje, sůl a pepř.
- 3Do mixeru vložíme oba druhy sýra, bazalku i piniové oříšky s česnekem a umixujeme na pastu. Za stálého běhu pak do mixeru pomalu přiléváme olej, přidáme půl lžičky soli a špetku pepře. Zalijeme lžící olivového olejen, dáme do lednice vychladit.
- 4Na salsu připravíme 2 masitá rajčata pokrájená na malé kousky, nadrobno nakrájenou malou červenou cibuli, lžičku nahrubo namletého pepře, 2 lžíce posekané bazalky, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 4 lžičky citronové šťávy a čtvrt lžičky soli.
- 5Všechny suroviny dáme do menší misky, dobře promícháme.
- 6Smícháme 4 lžíce pesta se 4 lžičkami olivového oleje a směsí potřeme 4 očištěné steaky z mečouna. Zbylé pesto uložíme zalité olejem do chladničky, nebo je můžeme zmrazit. Na rozpáleném grilu pak steaky opečeme z každé strany 2 - 3 minuty.
- 7Servírujeme je přelité rajčatovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.