Štědrovečerní bramborový salát

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Poté je slijeme, necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do velké salátové mísy.
  • 2
    Mrkev očistíme, omyjeme a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Poté ji nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám. Následně do salátové mísy přidáme sterilovaný hrášek, najemno nakrájené nakládané okurky, najemno nakrájenou cibuli a nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
  • 3
    V menší misce smícháme 100ml nálevu z okurek, olej, hořčici a majonézu. Takto připravenou zálivku nalijeme na zeleninu a promícháme.
  • 4
    Salát necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.