Štěrbák se slaninou
20 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1kusCibule
- 1kusŠtěrbák zahradní
- 150gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet jablečný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 50gramůDýňová semínka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý štěrbák rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
- 2Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na teflonové pánvi a zalijeme balsamicem.
- 3V míse rozšleháme olej, jablečný ocet, hořčici a špetku soli. Zálivku podle chuti opepříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky slaniny.
- 4Salát a dýňová semínka promícháme se zálivkou, upravíme na talíře.
- 5Podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.