Štěrbákový krém
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůBrambory
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1kusFeferony
- 200gramůŠtěrbák zahradní
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůŠunka parmská
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nasekáme. V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme brambory, po chvíli přilijeme vývar. Do polévky přidáme posekanou feferonku, pod pokličkou vše vaříme asi 20 minut.
- 2Štěrbák omyjeme, 4 listy ponecháme na ozdobu a zbylé na hrubo nasekáme. Vložíme do polévky a rozmixujeme. Přilijeme smetanu, prohřejeme. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Šunku krájíme na nudličky a zavineme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme listy salátu a šunkovými závitky. Posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.