Štěrbákový krém

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nasekáme. V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme brambory, po chvíli přilijeme vývar. Do polévky přidáme posekanou feferonku, pod pokličkou vše vaříme asi 20 minut.
  • 2
    Štěrbák omyjeme, 4 listy ponecháme na ozdobu a zbylé na hrubo nasekáme. Vložíme do polévky a rozmixujeme. Přilijeme smetanu, prohřejeme. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Šunku krájíme na nudličky a zavineme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme listy salátu a šunkovými závitky. Posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.