Štěrbákový salát s mascarpone
10 min.
Ingredience
- 300gramůŠtěrbák zahradní
- 30gramůKaviár
- 40gramůRoketa
- 10gramůKřen
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůCitronová kůra
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůMascarpone
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Listy štěrbáku otrháme, omyjeme a necháme oschnout. Do misky vložíme mascarpone, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme trochu strouhaného křenu a vymícháme dohladka.
- 2Listy štěrbáku vyskládáme na servírovací talíř, posypeme posekanou roketou, na každý list položíme kopeček směsi z mascarpone, ozdobíme troškou kaviáru, posypeme strouhanou citronovou kůrou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.