Sterilované vepřové rizoto se zeleninou
150 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 50gramůSádlo škvařené
- 80gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůKedlubna
- 2kusyRajčata
- 250gramůRýže loupaná
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme a ve vlastní šťávě krátce podusíme.
- 2Mezitím očistíme všechny druhy kořenové zeleniny a pokrájíme na malé kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, přidáme i se zeleninou k masu a podusíme.
- 3Rýži přebereme, propláchneme vodou a přisypeme do kastrolu. Dusíme do poloměkka a průběžně podléváme vodou.
- 4Horké rizoto rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném, studeném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.