Sterilovaný česnek v pikantním nálevu

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme víno a spolu s octem, solí, drobně nasekanou feferonkou a cukrem přivedeme k varu. Česnek oloupeme a necháme celé stroužky.
  • 2
    Na dno malých skleníček dáme lžící oleje, naskládáme připravený česnek. Do každé skleničky na povrch česneku dáme po 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, jeden kousek bobkového listu. Nakonec položíme špetku chilli koření.
  • 3
    Všechny naplněné skleníčky zalijeme horkým nálevem. Víčka důkladně uzavřeme. Naskládáme do sterilizačního hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 10-15 minut.
  • 4
    Skleníčky vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.