Sterilovaný česnek v pikantním nálevu
35 min.
Ingredience
- 500gramůČesnek
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 5decilitrůVíno bílé
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceSůl
- 3gramyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyPepř černý celý
- 1kusFeferony
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme víno a spolu s octem, solí, drobně nasekanou feferonkou a cukrem přivedeme k varu. Česnek oloupeme a necháme celé stroužky.
- 2Na dno malých skleníček dáme lžící oleje, naskládáme připravený česnek. Do každé skleničky na povrch česneku dáme po 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, jeden kousek bobkového listu. Nakonec položíme špetku chilli koření.
- 3Všechny naplněné skleníčky zalijeme horkým nálevem. Víčka důkladně uzavřeme. Naskládáme do sterilizačního hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 10-15 minut.
- 4Skleníčky vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.