Štika Betelière
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 40lžicMouka pšeničná hladká
- 600gramůŠtika obecná
- 100gramůOlej rostlinný
- Omáčka rajčatová [56088]
- 1kusBobkový list
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 50gramůCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMrkev kořen
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 50gramůPetržel kořen
- 150gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 140gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
62 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme a ušleháme pevný sníh, ke žloutkům přidáme pivo, slunečnicový olej, vše rozmícháme v míse. Přidáváme střídavě sníh a hladkou mouku, až vznikne těstíčko vhodné k namáčení.
- 2Ze štiky stáhneme kůži, odstraníme kosti, maso krájíme na centimetr silné plátky. Osolíme, namáčíme v pivním těstíčku a do zlatova smažíme v rozpáleném rostlinném oleji.
- 3Osmažené plátky osušíme v ubrousku a narovnáme na talíře. Zvlášť podáváme rajčatovou omáčku.
- 4Omáčka rajčatová [56088]: umytou kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky či nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do kastrolu na 100 g rozehřátého másla. Přidáme hladkou mouku, zamícháme, ještě krátce opékáme, poté zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a rajčatový protlak. Zamícháme, přivedeme k varu, mírném ohni vaříme cca hodinu. Pak omáčku přecedíme.
- 5Rajčata spaříme, oloupeme a vymačkáme z nich jadérka. Dužinu pokrájíme na drobné kostičky, které krátce podusíme na 40 g másla a přidáme do hotové omáčky. Je-li třeba, přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Štika Betelière
Ryby jsou zdravé a moc nám chutnají 😁