Šťouchané brambory s petrželkou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
636 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať nakrájíme.
  • 2
    Brambory uvaříme v osolené vodě.
  • 3
    Olej rozpálíme a cibuli na něm osmahneme dozlatova.
  • 4
    Přisypeme vařené brambory a rozšťoucháme je přímo v pánvi. Posypeme sekanou petrželí, osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 18. 8. 2015
Šťouchané brambory s petrželkou
Klasické šťouchané brambory s přídavkem petrželové natě. Dělala jsem je k roládě z mletého masa a jelikož jsem dělala větší množství, tak jsem postupovala klasicky, protože nemám tak velkou pánev. Olej se dá použít jakýkoliv. Na jednu porci dávám více brambor než je uvedeno v receptu.