Štovíková polévka

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Mezitím opereme šťovík, nakrájíme na malé kousky a vhodíme do vroucí vody na 1 minutu, zcedíme a necháme okapat. Přendáme na pánev s rozpuštěným máslem a necháme na mírném ohni podusit, až změkne. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim změklý šťovík a v hrnci vše rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci svaříme mléko, přilijeme horký vývar, za stálého míchání přidáváme kaši z brambor a šťovíku. Osolíme, opepříme a na mírném ohni povaříme 10 minut za občasného míchání. Odstavíme, vmícháme rozkvedlané žloutky a zakysanou smetanu a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.