Šťovíková smetanová polévka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
739 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé části jarních cibulek očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. Omyjeme 25 g šťovíkových listů a pokrájíme je na proužky.
  • 2
    V hrnci si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené šťovíkové listy, promícháme a krátce osmažíme, posypeme polohrubou moukou, znovu promícháme, přilijeme zeleninový bujón a polévku přivedeme k varu. Dochutíme ji solí, pepřem, sušeným tymiánem a šalvějí. Do polévky nakonec přilijeme smetanu a podle chuti můžeme polévku přisladit.
  • 3
    Vaříme asi 2 minuty, polévku dohladka rozmixujeme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.