Šťovíková smetanová polévka
35 min.
Ingredience
- 25gramůŠťovík
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 1litrBujón zeleninový
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyTymián sušený
- 2špetkyŠalvěj sušená
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 5kusůCibulka jarní
- 1,5lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
739 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bílé části jarních cibulek očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. Omyjeme 25 g šťovíkových listů a pokrájíme je na proužky.
- 2V hrnci si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené šťovíkové listy, promícháme a krátce osmažíme, posypeme polohrubou moukou, znovu promícháme, přilijeme zeleninový bujón a polévku přivedeme k varu. Dochutíme ji solí, pepřem, sušeným tymiánem a šalvějí. Do polévky nakonec přilijeme smetanu a podle chuti můžeme polévku přisladit.
- 3Vaříme asi 2 minuty, polévku dohladka rozmixujeme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.