Středomořský bochník
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžičkyOregano sušené
- 200mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 150gramůRajčata sušená sterilovaná
- 80gramůSýr Feta
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1baleníDroždí sušené
- 100gramůOlivy černé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, droždí, koriandr, oregano a sůl. Uprostřed utvoříme důlek, do kterého pomalu nalijeme olivový olej a většinu vody. Zpracujeme v hladké těsto. Podle potřeby přidáváme vodu.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a hněteme alespoň 10 minut. Postupně do těsta zapracováváme nakrájená rajčata, na kostky pokrájený sýr feta a na plátky rozkrájené černé olivy bez pecek.
- 3Z těsta vytvoříme kouli, kterou vložíme do mísy vytřené olejem a obrátíme ji. Mísu s těstem přikryjeme a necháme kynout tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- 4Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučněný vál, důkladně prohněteme a opět vytvoříme kouli. Položíme na pomoučněný pečící plech, přikryjeme utěrkou a opět necháme kynout tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- 5Po vykynutí posypeme bochník moukou, uděláme do něj tři mělké zářezy a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 20 minut.
- 6Dobře upečený chléb zní po zaťukání na spodní stranu dutě. Dobře uzavřený vydrží 3 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.